Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 ... 10
1
DVB programi / Odg: ProgDVB + ProgTV Professional + postupak instalacije
« Poslednja poruka od strane commando poslato Februar 27, 2021, 12:59:41 posle podne »
ProgDVB Pro v7.39.7
activator i reseter skinite sa prethodnih postova

Ispod je skriveni sadržaj vidljiv određenoj grupi korisnika
* Poboljšanja ili VOD, OSD opcije, stabilnost reprodukcije, ...
* v7.38.8 Važne ispravke ProgLaunchera, Titlovi i nekih mrežnih kanala.
* v7.38.9 Ispravci mrežnog koda, Vodič, Timeshift, ...
* ProgDVB v7.39.0 Ispravke vremenskog pomaka/reprodukcije datoteka i drugi delovi.
* ProgDVB v7.39.1 Ažuriranje kineske lokalizacije. Ispravke uvoza vodiča i neki otkazi.
* ProgDVB v7.39.3 Važne ispravke ProgTV-a i ProgDVB-a.
* ProgDVB v7.39.4 Ispravke dijaloga i uvođenja mrežnog koda.
* ProgDVB v7.39.5 Ažuriranje Prog Media servera, poljska lokalizacija i popravci.
* ProgDVB v7.39.7 Ažuriranja i ispravci lokalizacija, epg, vod, ...
2
T2/C/IPTV / Odg: Tesla TV_problem skeniranja kanala
« Poslednja poruka od strane LUX_67A poslato Februar 25, 2021, 08:24:36 posle podne »
Update: slozio antenski kabel s f konektorima i nastavcima, poslao kolegi i rekao da preskenira ponovo ... kaze radi sada!

Prijasnji kabel neki original zaliven na konektorima ... ispada bolje sam napraviti ...

Hvala na savjetu!
3
T2/C/IPTV / Odg: Tesla TV_problem skeniranja kanala
« Poslednja poruka od strane LUX_67A poslato Februar 24, 2021, 11:12:06 posle podne »
OK, probam zamjeniti kabel pa javim ... hvala na odgovoru!
4
T2/C/IPTV / Odg: Tesla TV_problem skeniranja kanala
« Poslednja poruka od strane bunc poslato Februar 24, 2021, 11:10:15 posle podne »
Ako je moguće spoji taj antenski kabel od starog tv-a na taj novi tv. Ako radi sve normalno napiši pa ću ti reči riješenje.
5
T2/C/IPTV / Tesla TV_problem skeniranja kanala
« Poslednja poruka od strane LUX_67A poslato Februar 24, 2021, 10:22:51 posle podne »
Pozdrav svima i imam jednu cudnu situaciju pa mozda netko ima savjet ...
Naime, zamolio me kolega da mu pogledam tv iz naslova, jer kaze ne moze naci programe ... mislim ok, 5 min posla ...
Al jok, vracanje na factory default i odabir 5, 6 zemalja ne daje rezultate ...
Ne pronalazi nista na dvb-t2 M2 mux-u, 44 kanal, nista ... na npr. 36 nade programe.
Pokaze snagu i kvalitet signala, al nakon skeniranja nista ...
Na istoj anteni na drugom tv, sve radi.
Sta se zbiva, sta napraviti, ima netko ideju?
Zemlje odabira: Hrvatska, Srbija, Njemacka, Spanjolska, Madarska, Ceska ...
Thx. Svima na bilo kakvom savjetu kako dalje ...
6
DVB programi / Odg: DVBViewer Pro
« Poslednja poruka od strane commando poslato Februar 02, 2021, 12:45:32 pre podne »
Media Server 3.0.2 (izdanje ispravke)
» Last Updated: 31.01.2021

    Promena: Veb interfejsi: Neke ispravke i dopune
        Veb interfejs radne površine: Svetlija boja pozadine za izabrane elemente u prikazu stabla liste kanala na EPG stranici kanala, tako da ikone tipa tjunera izabranih kanala ostaju vidljive.
        Veb interfejs radne površine: Prilagođavanje veličine u dijalogu Tajmer izbegava nepotrebno vodoravno klizaće (naročito u Chrome-u i Edge-u),
        Interfejs za računare / mobilne uređaje: Ikone tipa tjunera dodane su na statusnu stranicu.
        Interfejs za radnu površinu / mobilni veb: Kolone statusa i kvaliteta signala na stranici Status spojene su u jedan stupac, jer se nikada ne koriste istovremeno.
        Desktop / Mobile Veb Interface: Stranica statusa Mobile Veb Interface-a sada se osvežava svakih 10 sekundi. Ranije se osvežavanje moralo obaviti ručno. Vreme osvežavanja stranice Status radne površine je skraćeno sa 15 na 10 sekundi.
        Mobilni veb interfejs: Pogrešne relativne JavaScript putanje onemogućene pomoću stranice Vremenska osa ako je korišćen obrnuti proksi.
    Popravka: Veb server: Ako je uključena „Konfiguracija → Veb interfejs → Prikaži prozor za uređivanje tajmera“, kreiranje tajmera na EPG stranici nije sačuvalo EPG naslov i podnaslov u podacima tajmera.
    Promena: Snimač: Opcija za nadzor EPG-a „Start / Stop bi EPG running status“ se sada automatski zamenjuje „Start / End time update from EPG“ ako se uvezeni EPG podaci koriste za kanal koji se snima (pogledajte ovde).
    Popravka: Snimač: Ako je snimanje tajmerom isporučeno sa spoljnim (uvezenim) EPG podacima, ali je takođe primilo izvorni sada / sledeći DVB EPG dok je snimanje trajalo, zamenilo je ID događaja uvezenih podataka ID-om DVB događaja, što uzrokuje nedoslednosti (vidi ovde).
    Promena: Snimač: Snimke koje pokreću ručno kreirani tajmeri ​​putem „Nev Timer“ na stranici Tajmeri ​​veb interfejsa (ne sa EPG stranice) sada izvršavaju evidentiranje sadašnjih / sledećih EPG podataka, ako su dostupni. Ranije je ovo bilo onemogućeno zbog nedostatka ID-a događaja (pogledajte ovde).
    Popravka: Snimač: Audio okviri (posebno AAC okviri) koji nisu bili usklađeni sa paketima podataka, više puta su zavarali detekciju audio formata diktafona i uneli pogrešne unose u dnevnik snimanja (pogledajte ovde).

    Popravka: TS tok: Pogrešno izračunavanje vremenskih žigova za MP3 strimove (posebno Internet radio) sa frekvencijom uzorkovanja od 44,1 kHz može prouzrokovati povremenu prekid reprodukcije nakon 20 do 30 minuta.

    Dodato: Hardver: Mogućnost označavanja uređaja u hardverskoj bazi podataka „potrebnim je odabir tipa tjunera“, tako da im je omogućen izbor tipa tjunera u Options → Hardvare, čime se izbegava potreba za promenom u datoteci hardvare.kml. Do sada se ovo odnosilo na HDHomeRun uređaje i Hauppauge VinTV-dualHD ATSC tjuner (pogledajte ovde).
    Popravka: Timeshift: DVB hardver koji se koristi za snimanje timeshift-a nije ispravno objavljen nakon promene „Uključi / isključi datoteku Timeshift“ u DVBViever-u. Pored toga, otklonjeni su i problemi nakon upotrebe TV-a / radija → Zaustavi Timeshift snimanje u DVBViever-u.
    Dodato: EPG: Eksperimentalna mogućnost snabdevanja IPTV kanala EPG-om ako se isti kanal prima preko DVB-S / T / C. Mehanizam se zasniva na korisničkoj tekstualnoj datoteci EPGPairingList.tkt u konfiguracionoj fascikli koja navodi izvorni i ciljni parovi ID kanala EPG. DVBViever i Media Server dele istu datoteku. Učitavaju ga kad se pokrenu. To deluje za oboje na isti način. Molimo pročitajte napomene o izdanju DVBViever Pro 7.0.2 za dodatne detalje.


7
DVB programi / Odg: DVBViewer Pro
« Poslednja poruka od strane commando poslato Februar 02, 2021, 12:38:13 pre podne »
DVBViewer Pro 7.0.2
» Last Updated: 31.01.2021
Evidencija promena DVBViever Pro 7.0.2 (izdanje ispravke)

    Popravka: OSD: OSD indikator zapisa nije ažuriran pri promeni kanala ako je traka sa alatkama bila skrivena u glavnom prozoru (posebno u režimu celog ekrana).

    Rešenje: Opcije muzike: Potraga za FreeDB Audio CD više nije funkcionisala, jer je usluga bila zatvorena. Zamenjen je GnuDB.

    Popravka: Prozor za snimanje u tajmeru: Promena TV ili radio formata za zakazano snimanje u prozoru za snimanje u tajmeru nije uspela. Nakon Primena format je resetovan na standardni format naveden u Opcije -> Tajmeri ​​snimanja.

    Popravka: TS tok: Pogrešno izračunavanje vremenskih žigova za MP3 strimove (posebno Internet radio) sa frekvencijom uzorkovanja od 44,1 kHz može prouzrokovati povremenu prekid reprodukcije nakon 20 do 30 minuta.

    Popravka: Snimač: Audio okviri (posebno AAC okviri) koji nisu bili usklađeni sa paketima podataka, više puta su zavarali detekciju audio formata diktafona i uneli pogrešne unose u dnevnik snimanja (pogledajte ovde).

    Dodato: Prozor za snimanje tajmera: Stavka „Novi tajmer“ u kontekstnom meniju liste tajmera (prečica Ctrl + N). Poništava izbor trenutne stavke tajmera, resetuje područje unosa tajmera na podrazumevane vrednosti (kao što je navedeno u Opcije → Tajmeri ​​snimanja), postavlja vreme početka na sada i vreme završetka na sada plus jedan sat. Ranije je trebalo kliknuti na praznu liniju na listi tajmera.

    Dodato: EPG prozor: Stavka menija Slika u slici u kontekstnom meniju. Omogućava „Slika u slici“ na karticama „EPG u ...“ i „Vremenska crta“.

    Dodato: Hardver: Mogućnost označavanja uređaja u hardverskoj bazi podataka „potrebnim je odabir tipa tjunera“, tako da im je omogućen izbor tipa tjunera u Options → Hardvare, čime se izbegava potreba za promenom u datoteci hardvare.kml. Do sada se ovo odnosilo na HDHomeRun uređaje i Hauppauge VinTV-dualHD ATSC tjuner (pogledajte ovde).

    Popravka: Timeshift: DVB hardver koji se koristi za Timeshift snimanje nije ispravno objavljen nakon promene „Uključi / isključi datoteku Timeshift“. Pored toga, otklonjeni su problemi nakon upotrebe TV-a / radija → Stop Timeshift Recording.

    Dodato: Timeshift: Podešavanje „Automatsko brisanje datoteka s vremenskim pomakom“ (→ pokreni Tveaker.eke). Podrazumevano je uključen, tako da DVBViever automatski briše datoteke sa vremenskim pomakom (npr. Pri promeni kanala). Imajte na umu da se datoteke s vremenskim pomakom moraju brisati izvan DVBViever-a ako je ova opcija isključena, tako da vremenom ne pune čitav čvrsti disk. Preporučljivo je da konfigurišete posebnu fasciklu za snimanje sa vremenskim pomakom kako biste je olakšali (pogledajte Opcije → Snimke).

    Dodato: EPG: Eksperimentalna mogućnost snabdevanja IPTV kanala EPG-om ako se isti kanal prima preko DVB-S / T / C. Mehanizam se zasniva na korisničkoj tekstualnoj datoteci EPGPairingList.tkt u konfiguracionoj fascikli koja navodi izvorni i ciljni EPG-Channel-ID parove. DVBViever i takođe Media Server proveravaju da li se ID primljenih EPG unosa podudara sa jednim od izvornih ID-ova na listi. Ako je odgovor da, kopija EPG unosa čuva se sa ciljnim ID-om. Molimo obratite pažnju na sledeće:

        EPGPairingList.txt mora da sadrži par EPG-ID-a kanala po liniji, prvo izvor, a zatim ciljni ID odvojen zarezom. Sve čemu prethode dvostruke kose crte (//) smatra se komentarom i ignoriše se, kao i redovi koji se ne mogu čitati kao niz ID-ova. Primer:

562954315180093,1995469939489785 // Das Erste HD (DVB-S) -> Das Erste (Internet)

        ID-ovi se moraju pojaviti samo jednom u datoteci, bez obzira da li su izvorni ili ciljni. U suprotnom se može dogoditi nepredvidivo ponašanje ili čak pad. Ako dva ili više kanala prime isti kopirani EPG, u red se mogu dodati dodatni ID-ovi odvojeni zarezom, npr.

562954315180093,1995469939489785,2223050546878918 // Das Erste HD → dve mete

        EPG-Channel-ID se kopiraju u Vindovs memoriju odabirom kanala u programu DVBViever Channel Editor i pritiskom na Ctrl + G.

        Frekvencija izvornog kanala mora biti podešena za snabdevanje ciljnih kanala EPG podacima. Podešavanje ciljnog kanala to neće učiniti.

        Ako se promeni URL IPTV kanala, menja se i EPG-Channel-ID, tako da odgovarajući unos u EPGPairingList.tkt mora biti ažuriran.

        Iz tehničkih razloga, kopirani EPG podaci su interno označeni kao „Spoljni“ (kao da su odnekud uvezeni). Stoga prikazivanje spoljnog EPG-a mora biti dozvoljeno za ciljni kanal u programu za uređivanje kanala (podrazumevano je).

        Budući da se učitavanjem EPG podataka sa Media servera uklanjaju svi spoljni EPG podaci u DVBViever-u (na taj način i kopirani EPG podaci), Media Server bi u ovom slučaju trebalo da izvrši EPG kopiranje.

Evidencija promena DVBViever Pro 7.0.1 (izdanje ispravke)

    Promena: Opšte: HTTP Viki URL-ovi u DVBViever-u i datoteke na nemačkom i engleskom jeziku promenjene su u HTTPS.

    Popravka: Opcije tajmera snimanja: DVBViever nije zadržao postavke „Uključi teletekst, DVB titlove ...“ itd. Nakon ponovnog pokretanja.

    Popravka: COM interfejs: Interfejs za dodavanje tajmera nije bio kompatibilan sa starim
8
DVB programi / Odg: DVBViewer Pro
« Poslednja poruka od strane commando poslato Novembar 15, 2020, 07:45:48 posle podne »
Prodajem moju ličnu licencu DVBViewer-a cena kupovine je 20€ dajem je za 10

Imate uvek pristup members area zoni DVBViewera kao i svim novim fajlovima i pluginima koji izađu
DVBViewer, TransEdit Scanner & Editor, NetStream, DVBViewer Recording, Wifiremote, Universal remote,Epg plus, picons, codec-s, ci...


9
DVB programi / Odg: DVBViewer Pro
« Poslednja poruka od strane commando poslato Novembar 15, 2020, 07:22:54 posle podne »
10
DVB programi / Odg: DVBViewer Pro
« Poslednja poruka od strane commando poslato Novembar 15, 2020, 07:21:01 posle podne »

DVBViever Pro 6.1.7.2 (izdanje hitne ispravke) je ponovo otpremljeno!

Zbog greške, 6.1.7.2 je instalirao instalirane datoteke prethodnog izdanja 6.1.7.1. Sada je ispravljeno podešavanje 6.1.7.2 u području za članove (preuzimanje) koje instalira prave datoteke.

Dakle, ako ste već preuzeli i instalirali verziju 6.1.7.2, učinite to ponovo. Izvinite zbog neprijatnosti...


Stranice: [1] 2 3 ... 10